top of page

'De Veroordeling Debunked' | Sneak Preview Interview met Maurice de Hond + Q&A

Flavio Pasquino interviewde Maurice de Hond over de speelfilm 'De Veroordeling' n.a.v. de Deventer Moordzaak. Maurice stelt dat de verkeerde man is veroordeeld en debunked de film in de uitzending, die na de vertoning live zal gaan op blckbx.tv. Na de vertoning is er een Q&A met Maurice en Flavio.

'De Veroordeling Debunked' | Sneak Preview Interview met Maurice de Hond + Q&A
'De Veroordeling Debunked' | Sneak Preview Interview met Maurice de Hond + Q&A

Tijd en locatie

13 mei 2024, 19:00 – 22:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Het betreft géén filmvertoning van de speelfilm 'De Veroordeling'! We gaan een eerder opgenomen interview in de blckbx studio bekijken, dat als 'sneak preview' zal worden vertoond in ons filmtheater. Dus ja, je gaat wel een bijzondere beleving krijgen op het grote doek, maar het is de bedoeling dat je de film 'De Veroordeling' zelf al hebt bekeken, zodat je de vertoning van het 'debunk' interview goed kunt volgen qua argumentatie.

Flavio Pasquino interviewde Maurice de Hond uitvoering over de film 'De Veroordeling' die werd gemaakt n.a.v. de Deventer Moordzaak. Het interview - dat kan worden gezien als een debunk van de film - zal kort na deze avond worden uitgezonden op de kanalen van blckbx.tv. Jij kunt er dus als eerste naar kijken. Stel je vragen aan Maurice de Hond en aan Flavio Pasquino, die er ook de hele avond bij is.

Over de speelfilm 'De Veroordeling':

'De Veroordeling' is een Nederlandse film uit 2021 die werd geregisseerd door Sander Burger. De film is gebaseerd op een boek van journalist Bas Haan en gaat over de omstreden Deventer moordzaak en de behandeling hiervan in de Nederlandse media. Journalist Bas Haan is in eerste instantie overtuigd van de onschuld van de fiscaal-juridisch adviseur Ernest Louwes, die vastzit voor de in september 1999 in Deventer gepleegde moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg. Succesvol stelt Haan de aanvankelijke bewijsvoering aan de kaak. Maar als Louwes alsnog wordt veroordeeld op basis van omstreden DNA-bewijs, gaat mediapersoonlijkheid Maurice de Hond zich vanaf 2005 met de zaak bemoeien en wijst via een breed uitgemeten media-offensief ‘klusjesman’ De Jong als alternatieve schuldige aan. Bas Haan besluit uit te zoeken hoe volgens hem de vork in de steel zit. 

Ontwikkelingen:

Intussen is De Jongs leven door de aantijgingen van De Hond ernstig beschadigd, aldus de makers van de film. Tot op de dag van vandaag heeft Maurice de Hond zijn tanden niet losgelaten uit het roemruchte moorddossier waarvan hij nog steeds stelt dat de verkeerde man is veroordeeld. 19 Maart jl. kwam er weer beweging in de zaak. Advocaat Geert-Jan Knoops bereidde opnieuw een herzieningsprocedure voor maar de Hoge Raad heeft het verzoek van Knoops onlangs afgewezen.

Deel dit evenement

bottom of page