top of page

Dr. Jaron Harambam | College | Alternatieve Media: Verrijking of bedreiging voor de democratie?

Op vrijdag 28 juni geeft socioloog en UvA docent dr. Jaron Harambam een college in Studio Paradiso over de "Alternatieve Media:", zijn zij een verrijking of bedreiging voor de democratie? Aansluitend is er de gelegenheid om een hapje te eten en te blijven kijken naar "De Wereld Is Vierkant"

Dr. Jaron Harambam | College | Alternatieve Media: Verrijking of bedreiging voor de democratie?
Dr. Jaron Harambam | College | Alternatieve Media: Verrijking of bedreiging voor de democratie?

Tijd en locatie

28 jun 2024, 13:00 – 16:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

"In dit college bespreek ik de opkomst van de alternatieve media in Nederland, en de maatschappelijke zorgen daaromheen. Centraal staat de vraag of alternatieve media een gevaar of juist een toegevoegde waarde zijn voor het maatschappelijke debat. Het antwoord hierop is echter niet alleen afhankelijk van het functioneren van de alternatieve media zelf, maar hangt ook af van welke visie over media en democratie men aanhangt. Aan de hand van drie grote democratische stromingen, leg ik uit hoe we verschillend tegen de rol van alternatieve media aan kunnen kijken", aldus Harambam.

Cum Laude

Harambam doet vooral onderzoek naar complottheorieën, aanbevelingsalgoritmes en (sociale) media. Zijn proefschrift, waarop hij cum laude is gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2017, is gebaseerd op etnografisch onderzoek in het Nederlandse complotdenkersmilieu en verschaft een inlevend sociologisch perspectief van een gemarginaliseerde subcultuur. Een herziene versie is gepubliceerd bij Routledge

The truth is out there

Tijdens de coronatijd kwam hij veelvuldig in de media om te praten over 'Complotdenkers' zoals de meeste corona-critici werden genoemd. Harambam pleitte dus voor de dialoog en voegde zelf de daad bij het woord. Hij was naast optredens bij Op1 ook te zien bij de Nieuwe Wereld en blckbx.tv. Zo verzorgde hij een video-column en bracht hij ook een kunstzinnig boek uit met twee andere mensen 'the truth is out there' waarin ook blckbx.tv hoofdredacteur Flavio Pasquino werd geportretteerd. Harambam werkte enige tijd aan de KU Leuven maar is momenteel werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam. 

Hij verzorgd voor ons een razend interessant college over "Alternatieve Media: Verrijking of bedreiging voor de democratie?" Wees niet bevreesd. Dr. Jaron Harambam is openminded, geinteresseerd in andere gedachten en wars van polarisatie. Neem jij de handreiking aan?

Diner en Talkshow kijken:

Na het college is er de gelegenheid om een hapje te eten en te blijven kijken naar "De Wereld Is Vierkant", dat te zien zal zijn op www.blckbx.tv.

Planning van de dag:

13:00 inloop en kennismaking

13:30 aanvang college

15:00 einde college en aanvang vragenronde

15:30 einde vragenronde en tijd voor een drankje

16:00 aanvang opnames talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

17:00 einde opnames talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

18:00 diner (optioneel tegen betaling)

21:00 deuren dicht en naar huis

Belangrijk! Het diner en de Talkshow meekijken zijn OPTIONEEL en moet je dus aanvinken bij je ticket. Meekijken met de Talkshow kost niks en wordt zeer gewaardeerd. 

Privacy disclaimer i.v.m. opnames:

Alle colleges worden gefilmd met twee camera's van achter uit de zaal. Hierdoor filmen we enkel achterhoofden en niemand in zijn of haar gezicht. Ook je stem zal niet duidelijk hoorbaar zijn, mocht je een vraag stellen aan de docent. Mocht je toch bezwaren hebben, geef dat dan aan bij de host van dienst. Je kunt dan een plek geheel achterin verkrijgen waar je niet in het kader zichtbaar kunt zijn. De opnames worden achter een betaalmuur "on demand" beschikbaar gesteld op ons eigen streamingplatform binnen de www.studioparadiso.tv omgeving.

Hapjes en drankjes:

Onze filmtheater beschikt over een kleine maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcorn machine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is vollop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in-en uitritten blokkeert van bedrijven!

Deel dit evenement

bottom of page