top of page

Film, AI & filosofie met Prof. dr. Ad Verbrugge

Wanneer krijg je de gelegeheid om met filosoof en associate Professor dr. Ad Verbrugge een film te kijken en daarnaa te filosoferen? Deze middag dus! Pak je kans en duik de diepte in met Ad en de film 'Her' waarbij AI een romantische rol pakt...

Film, AI & filosofie met Prof. dr. Ad Verbrugge
Film, AI & filosofie met Prof. dr. Ad Verbrugge

Tijd en locatie

23 jun 2024, 14:00 – 19:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Ad Verbrugge werd bij velen bekend tijdens de coronatijd, toen zijn Youtube kanaal "De Nieuwe Wereld" een kaars in het donker was. Massa's intellectuelen schoven aan bij Ad en zijn co-presentatoren en daarbij was filosofie de rode draad. Want wat er ook besproken werd bij De Nieuwe Wereld, er was en is altijd ruimte voor een diepere laag, die je zelden of nooit bij tv kanalen zult aantreffen. Ad koos voor de film 'Her' waarbij Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) een relatie aangaat met een geliefde die niet bestaat. Of toch? Want zijn geliefde is artificieel en een persoonlijkheid in een computer. Maar dat maakt het voor Theodore Twombly niks uit. Hij staat in vuur en vlam. Dat opent de weg naar filosofische vragen van het leven. Wat is liefde? Wat is echt en onecht? Wanneer is iets betekenisvol? En moeten we AI vrezen of omarmen? 

Wie is Ad Verbrugge?

Ad Verbrugge doceert Sociale- en Culturele Filosofie en Filosofie van de Economie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is medeoprichter van de master Filosofie van Cultuur en Bestuur. Daarnaast is hij medeoprichter en voorzitter van de verenigingen Beter Onderwijs Nederland (BON), Centrum Èthos, de Filosofische School Nederland en De Nieuwe Wereld TV. Bij het grote publiek is hij bekend geworden met zijn cultuurfilosofische boek Tijd van Onbehagen (2004), de Tegenlicht-uitzending Bevangen in Vrijheid (2004) en zijn optreden bij Zomergasten (2006). Samen met Clairy Polak presenteerde hij van 2012-2017 Het Filosofisch Kwintet van Human. Verscheidene boeken volgden, waaronder Staat van Verwarring (2013), Waartoe is de universiteit op aarde? (2014 co-auteur) en Het Goede Leven en de Vrije Markt (2018, co-auteur), bekroond met de Socrates Wisselbeker.

Planning van de dag:

14:00 Inloop en kennismaking

14:30 aanvang film (ca. 90 min)

16:15 pauze

16:30 vervolg film

17:15 einde film en pauze

17:30 aanvang filosoferen over de film

18:00 einde sessie en tijd voor gezelligheid aan de bar

19:00 deuren dicht

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Tickets

  • Ad Verbrugge

    Film & filosofie met Ad Verbrugge

    € 50,00
    Btw: btw inbegrepen

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page