top of page

Film 'The Century of the Self' | Ancilla van de Leest

Op zaterdag 1 juni organiseert Ancilla van de Leest een filmavond in Cinema Paradiso. "The century of the self". Tevens geeft Ancilla een korte presentatie over "de duistere kanten van propaganda". Na de film is er gelegenheid om met Ancilla te filosoferen over de film en meer.

Film 'The Century of the Self' | Ancilla van de Leest
Film 'The Century of the Self' | Ancilla van de Leest

Tijd en locatie

01 jun 2024, 19:00 – 22:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Op deze bijzonder avond zal privacy expert en tv-presentatrice Ancilla van de Leest een documentaire serveren die je zou kunnen kwalificeren als "food for thoughts", oftewel stof tot nadenken. En nadenken is iets dat Ancilla graag doet, weten we intussen. Vanavond zal ze je meenemen in een freudiaanse wereld van "The Century of the Self", en uiteraard zal er na de film flink over nagepraat worden. Tevens geeft Ancilla een korte presentatie van ca. 30 minuten over de duistere kanten van propaganda. 

Ontdek de Duistere Kant van Propaganda 

Ben je klaar om de schaduwzijde van overtuiging te ontdekken? Bescherm jezelf tegen de destructieve invloed van propaganda met een filmavond van de toonaangevende prijswinnende documentairemaker Adam Curtis en een aanvullende lezing en nabespreking van Ancilla van de Leest. Samen duiken we in de geschiedenis van moderne propaganda, en zal je je nog beter kunnen wapenen tegen de soms verleidelijke valkuilen van manipulatie. Kortom, een gezellige en nuttige avond die je kritisch denken zal aanscherpen! 

Ancilla van de Leest is het vertrouwde gezicht van ons actualiteitenprogramma blckbx today, en een bekende kracht in de wereld van activisme en (digitale) burgerrechten. De plaatsen zijn beperkt—waag je vandaag nog in het diepe en sluit je aan bij ons in de strijd tegen manipulatie!"

Planning van de avond:

19:00 inloop en kennismaking

19:45 vertoning van de film (ca. 60 minuten)

20:15 toiletpauze en tijd voor een drankje aan de bar

20:30 aanvang deel 2 (nog 30 min.)

21:00 einde film en pauze

21:30 aanvang presentatie van Ancilla over "propaganda" + napratenover de film

22:15 einde inhoudelijke deel en tijd voor gezelligheid aan de bar

23:00 deuren dicht

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Deel dit evenement

bottom of page