top of page

Filmavond met Willem Engel

Na het grote succes van 23 mei jl. organiseert Willem Engel nog een filmavond, waarbij we - wederom - na de film flink gaan filosoferen over de parrallen van de film met de wereld van nu. Welke film hij toont? Laat je verrassen...

Filmavond met Willem Engel
Filmavond met Willem Engel

Tijd en locatie

27 jun 2024, 19:00 – 23:30

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Willem Engel behoeft geen introductie. Wat wel introductie behoeft is wat hij bij Studio Paradiso komt doen? Hij organiseert namelijk een unieke filmavond, waarbij hij je zal verrassen met zijn keuze. Net als op 23 mei jl. toen hij al een dergelijke avond organiseerde, zal de film stof doen opwaaien. Destijds viel de keuze op de Hollywoord blockbuster "Minority Report" die in retroperspektief geen science fiction meer hoeft genoemt te worden, maar een film die simpelweg visionair van aard was. In die film zagen we futuristische overheids-methodieken die met "predictive policing" de burgers probeerde te behoeden voor criminele daden, die ze nog niet gepleegd hadden. "Het systeem" kon dat voorspellen en daarmee voorkomen. Mensen werden wel gearresteerd voor hun - niet verrichte - misdaad, omdat "het systeem" uiteraard onfeilbaar was. Hoe pijnlijk is de parralllel met de "wetenschap als nieuwe religie", heden ten dagen. Het mooiste van de avond was ongetwijfeld het filosoferen na de film. Daar nam Willem uitgebreid de tijd voor en dat maakte het waardevol voor alle aanwezigen. Dit mooie menu gaan we dus herhalen, met uiteraard een andere film en jij kan erbij zijn! Wees dan snel want de reden dat we dit ten tweede malen organiseren, is omdat het de vorige keer heel snel uitverkocht was.

Planning van de avond:

19:00 inloop en kennismaking

19:45 vertoning van de film (ca. 120 minuten)

20:45 toiletpauze en tijd voor een drankje aan de bar

21:00 aanvang deel 2

22:00 einde film en pauze

22:30 aanvang napraten/filosoferen over de film

23:30 deuren dicht...tenzij het heel gezellig blijft ;-)

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Tickets

  • Filmavond Willem Engel

    Filmavond Willem Engel

    € 50,00
    Btw: btw inbegrepen

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page