top of page

Forensisch patholoog dr. Frank van de Goot | College doodsoorzaak vaststellen

Op vrijdag 21 juni geeft forensisch patholoog dr. Frank van de Goot een college in Cinema Paradiso over het vaststellen van de doodsoorzaak. Aansluitend is er de gelegenheid om een hapje te eten en te blijven kijken naar "de wereld is vierkant"

Forensisch patholoog dr. Frank van de Goot | College doodsoorzaak vaststellen
Forensisch patholoog dr. Frank van de Goot | College doodsoorzaak vaststellen

Tijd en locatie

21 jun 2024, 13:00 – 16:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Forensisch patholoog dr. Frank van der Goot is geen onbekende op tv. Zo maakte hij een NPO serie “Doden Liegen Niet” over het vaststellen van de doodsoorzaak, waar hij - net als in een uitzending bij blckbx.tv - betoogd en zelfs aantoont dat de doodsoorzaak veelal onjuist is.

Van der Goot is in zowel Klinisch als Forensisch Patholoog en is verbonden aan het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau. Tevens is hij werkzaam in een ziekenhuis waar hij vooral biopten onderzoekt en niet zo zeer obducties uitvoert. 3 april 2021 sprak hij zich stevig uit bij blckbx.tv. over de vaststelling van de doodsoorzaken en de rubriceren van de corona-doden door het CBS en het RIVM. 

“Ik ben niet onder de indruk van de cijfers die het CBS en het RIVM communiceren. Ook de Covid-19 dodencijfers kloppen niet. Simpelweg omdat er nauwelijks obducties plaatsvinden in Nederland en daarmee de doodsoorzaak door de arts hoogst onzorgvuldig is. Immers, je kunt de doodsoorzaak niet aan de buitenkant vaststellen en dat maakt de registratie feitelijk een wettelijke verplichting tot meineed.”

Tijdens dit unieke college zal Frank uitleggen hoe zijn val werkt. Wat hij doet om een juiste vaststelling van de doodsoorzaak te kunnen produceren. Niet voor mensen met een zwakke maag dus maar uitermate leerzaam en interessant!

Diner en Talkshow kijken:

Na het college is er de gelegenheid om een hapje te eten en te blijven kijken naar "De Wereld Is Vierkant", dat te zien zal zijn op www.blckbx.tv.

Planning van de dag:

13:00 inloop en kennismaking

13:30 aanvang college

15:00 einde college en aanvang vragenronde

15:30 einde vragenronde en tijd voor een drankje

16:00 aanvang opnames talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

17:00 einde opnames talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

18:00 diner (optioneel tegen betaling)

21:00 deuren dicht en naar huis

Belangrijk! Het diner en de Talkshow meekijken zijn OPTIONEEL en moet je dus aanvinken bij je ticket. Meekijken met de Talkshow kost niks en wordt zeer gewaardeerd. 

Privacy disclaimer i.v.m. opnames:

Alle colleges worden gefilmd met twee camera's van achter uit de zaal. Hierdoor filmen we enkel achterhoofden en niemand in zijn of haar gezicht. Ook je stem zal niet duidelijk hoorbaar zijn, mocht je een vraag stellen aan de docent. Mocht je toch bezwaren hebben, geef dat dan aan bij de host van dienst. Je kunt dan een plek geheel achterin verkrijgen waar je niet in het kader zichtbaar kunt zijn. De opnames worden achter een betaalmuur "on demand" beschikbaar gesteld op ons eigen streamingplatform binnen de www.studioparadiso.tv omgeving.

Hapjes en drankjes:

Onze filmtheater beschikt over een kleine maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcorn machine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is vollop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in-en uitritten blokkeert van bedrijven!

Deel dit evenement

bottom of page