top of page

Geheimen van de Nachtwacht ontrafeld | Herbert Sanders jr. | Lezing

Op fascinerende wijze neemt onderzoeker Herbert Sanders jr. je mee in een wereld van mystiek, astrologie en geschiedenis, die schuilt in De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Geheimen van de Nachtwacht ontrafeld | Herbert Sanders jr. | Lezing
Geheimen van de Nachtwacht ontrafeld | Herbert Sanders jr. | Lezing

Tijd en locatie

12 mei 2024, 14:00 – 17:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Het wereldberoemde schilderij De Nachtwacht (1642) van Rembrandt van Rijn is te bewonderen in het Amsterdamse Rijksmuseum, maar kent volgens Sanders een groot geheim. Een geheim dat een geheel ander licht schijnt op de drijfveren van de schilder of opdrachtgever van het schilderij. Een lezing die, ongeacht of ze waar is, meer dan de moeite waard is om bij te wonen. Het opent namelijk een venster naar een andere kijk op dit schilderij, maar eigenlijk op alle geschiedkundige en toekomstige gebeurtenissen. Laat je verrassen door de zienswijze van Herbert Sanders jr. die zijn levensreis begon op 4 april 1984, en vanaf jongs af aan verbanden zag die anderen niet zagen.

Herbert Sanders jr. over zichzelf:

Als scholier werd ik niet voldoende uitgedaagd. Ik verwaarloosde mijn vooropleiding en dit leidde tot enkele extra jaren op school. Mijn academische reis bracht me naar de Universiteit van Groningen, waar ik in 2004 begon aan een studie Technische Bedrijfskunde. Echter, het traditionele academische pad was niet voor mij weggelegd. In 2007 veranderde mijn wereldbeeld. Ik werd wakker zoals dat nu heet. Het was een doodvonnis voor mijn studie, maar het bleek een uitnodiging voor iets beters. 

Gedreven door een innerlijke drang naar ware kennis, nam ik de leiding over mijn eigen leerproces. Dit bracht me naar een periode van zelfstudie en exploratie, weg van de gevestigde structuren van het onderwijs. Hoewel deze weg vol uitdagingen en tegenslagen was, heb ik altijd vastgehouden aan mijn karakter en nieuwsgierigheid. In de loop der jaren heb ik mij beziggehouden met diverse projecten, waaronder projecten in de opkomende blockchain-technologie. Echter, persoonlijke beproevingen dwongen mij tot een heroverweging van mijn koers, wat resulteerde in een diepere duik in de oude wijsheid van culturen en spirituele tradities. Graag neem ik jullie mee in de reis die ik heb mogen maken door De Rembrandt te bestuderen en de merkwaardige bevindingen die ik ontdekte.

Planning van de avond:

14:00 inloop en kennismaking

14:30 Lezing

15:30 toiletpauze en tijd voor een drankje aan de bar

16:00 filosoferen over de lezing

16:30 tijd voor een drankje aan de bar

17:00 deuren dicht

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Tickets

  • Geheimen van de Nachtwacht

    Verkoop geëindigd op
    • € 25,00
      Btw: BTW laag inbegrepen

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page