top of page

Het Emotionele DNA: Prof. Pierre Capel (8-delige cursus) #2

In deze 8-delige cursus gidst emeritus hoogleraar immunologie prof. dr. Pierre Capel je door de wondere wereld van de gevoelens die verbonden blijken te zijn aan keiharde biochemie.

Het Emotionele DNA: Prof. Pierre Capel (8-delige cursus) #2
Het Emotionele DNA: Prof. Pierre Capel (8-delige cursus) #2

Tijd en locatie

10 jul 2024, 19:00 – 22:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Gevoelens bestaan niet, maar ze ontstaan. Wanneer we het over onze gevoelens hebben, kunnen we ze meestal precies omschrijven. Maar hoe ze ontstaan, waar ze vandaan komen en, nog belangrijker, wat ze allemaal met ons doen, weten we vaak niet. Ze dwarrelen als een soort mist door ons hele lijf. In deze 8-delige cursus gidst hoogleraar Pierre Capel je door de wondere wereld van de gevoelens die verbonden blijken te zijn aan keiharde biochemie. Zij zijn niet alleen van invloed op het ontstaan en verloop van ziekten, maar ook bepalend voor de gezondheid en zelfs onze levensduur. Pierre Capel legt aan de hand van uitgebreide studies op verbluffend heldere wijze uit hoe gevoelens onze gezondheid aansturen én hoe we dit kunnen beïnvloeden, waarmee we zelf onze levenskwaliteit kunnen verbeteren. In onze cultuur denken we dat we voornamelijk rationele wezens zijn, maar is dat wel zo? 

Positieve en negatieve gevoelens hebben een onvoorstelbaar sterke werking op het ontstaan en verloop van allerlei ziekten. Denk bijvoorbeeld aan onvruchtbaarheid, aderverkalking, depressie, tumoren en diabetes, maar ook bij symptomen als pijn en angst. Sport, yoga en meditatie kunnen hierbij een enorm positieve verandering teweeg brengen. In de geneeskunde zijn de laatste eeuw ziekteprocessen steeds beter in kaart gebracht. Het resultaat is fantastisch. Complexe moleculen zijn ontrafeld en de meest geavanceerde metingen kunnen worden gedaan. Maar omdat gevoelens wel reëel maar niet materieel zijn, vallen ze snel buiten een moleculaire aanpak waardoor hun invloed op het ontstaan en verloop van ziekten onderschat wordt. Nu de moleculair biologische werking van gevoelens steeds duidelijker wordt, hoeft een patiënt niet langer alleen maar gezien te worden als lichaam, maar wordt hij weer een compleet persoon.

Deze 8 delige cursus vindt plaats op de volgende woensdagen:

- Woensdag 20 aug

- Woensdag 3 sept

- Woensdag 11 sept

- Woensdag 18 sept

- Woensdag 25 sept

- Woensdag 2 okt

- Woensdag 9 okt

- Woensdag 16 okt

Planning van de avonden:

19:00 inloop en kennismaking

19:30 aanvang cursus module

21:00 einde cursus module en ruimte voor vragen

21:30 einde vragenronde en tijd voor een drankje

22:30 deuren dicht

Belangrijk! de modules zijn niet los te koop omdat kennis uit de voorgaande module(s) cruciaal is om de volgende module goed te kunnen volgen.

Klik HIER voor meer informatie en om de introductievideo voor de cursus te bekijken.

Privacy disclaimer:

Alle cursusmodules worden gefilmd met twee camera's achterin de zaal. Hierdoor filmen we enkel achterhoofden en niemand in zijn of haar gezicht. Ook je stem zal niet duidelijk hoorbaar zijn, mocht je een vraag stellen aan de docent. Mocht je toch bezwaren hebben, geef dat dan aan bij de host van dienst. Je kunt dan een plek geheel achterin verkrijgen waar je niet in het kader zichtbaar kunt zijn. De opnames worden achter een betaalmuur "on demand" beschikbaar gesteld op ons eigen streamingplatform binnen de www.studioparadiso.tv omgeving.

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Alles wordt kosteloos aangeboden maar uiteraard wordt een donatie meer dan gewaardeerd. 

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Deel dit evenement

bottom of page