top of page

Prof. Cees Hamelink | College 'Hoe vrij zijn onze gedachten?'

Prof. Cees Hamelink | College 'Hoe vrij zijn onze gedachten?'
Prof. Cees Hamelink | College 'Hoe vrij zijn onze gedachten?'

Tijd en locatie

16 aug 2024, 13:00 – 16:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

De inmiddels 82 jarige emeritus hoogleraar mensenrechten & internationale communicatie kent een indrukwekkende carrière. Hij schreef tientallen boeken, doceerde aan de Universiteit van Amsterdam en adviseerde voormalig VN secretatis-generaal Kofi Annan diverse malen. Hamelink is hoogleraar in ruste (emeritus) maar heeft nog een enorme drive. In de afgelopen 3 jaar maakte hij dan ook meer dan 50 video column voor blckbx.tv, waardoor hij de legendarische geuzennaam “De Blckbx Professor” kreeg toebedeeld. Prof. dr. Cees Hamelink is nog lang niet klaar en staat te popelen om jullie nog iets te leren en dat gaat hij doen op 16 augustus 2024.

Een college over 'Hoe vrij zijn onze gedachten?': 

'De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens geeft ons het recht op vrijheid van denken.  Article 18 verklaart dat ieder mens het recht heeft op ‘vrijheid van gedachte’. Dit is zelfs een recht waarvan onder geen enkele voorwaarde afgeweken mag worden. Interessant dus om eens na te gaan hoe vrij onze gedachten zijn. Temidden van alle politieke en commerciele propaganda is de vraag: weet u eigenlijk nog wel wat u denkt?'aldus Prof. Cees Hamelink die 16 augustus alweer zijn tweede college geeft in Studio Paradiso in navolging op vrijdag 10 mei jl.

Na zijn voordracht is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk na te praten aan de bar.

Diner en Talkshow kijken:

Na het college is er de gelegenheid om een hapje te eten en te blijven kijken naar "De Wereld Is Vierkant", dat te zien zal zijn op www.blckbx.tv.

Planning van de dag:

13:00 inloop en kennismaking

13:30 aanvang college

15:00 einde college en aanvang vragenronde

15:30 einde vragenronde en tijd voor een drankje

16:00 aanvang opnames talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

17:00 einde opnames talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

18:00 diner (optioneel tegen betaling)

21:00 deuren dicht en naar huis

Belangrijk! Het diner en de Talkshow meekijken zijn OPTIONEEL en moet je dus aanvinken bij je ticket. Meekijken met de Talkshow kost niks en wordt zeer gewaardeerd. 

Privacy disclaimer i.v.m. opnames:

Alle colleges worden gefilmd met twee camera's van achter uit de zaal. Hierdoor filmen we enkel achterhoofden en niemand in zijn of haar gezicht. Ook je stem zal niet duidelijk hoorbaar zijn, mocht je een vraag stellen aan de docent. Mocht je toch bezwaren hebben, geef dat dan aan bij de host van dienst. Je kunt dan een plek geheel achterin verkrijgen waar je niet in het kader zichtbaar kunt zijn. De opnames worden achter een betaalmuur "on demand" beschikbaar gesteld op ons eigen streamingplatform binnen de www.studioparadiso.tv omgeving.

Hapjes en drankjes:

Onze filmtheater beschikt over een kleine maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcorn machine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is vollop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in-en uitritten blokkeert van bedrijven!

Tickets

 • College Prof. Cees Hamelink

  Van € 40,00 tot € 55,00
  • € 40,00
   Btw: btw laag inbegrepen
  • € 55,00
   Btw: btw laag inbegrepen
  • € 55,00
   Btw: btw laag inbegrepen

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page