top of page

Prof. Cees Hamelink | College 'Ruziezoekers en Praatjesmakers'

Op vrijdag 10 mei geeft emeritus hoogleraar prof. dr. Cees Hamelink een college getiteld; 'Ruziezoekers en Praatjesmakers'. Waarom faalt communicatie tussen mensen zo vaak? Luisteren we wel naar elkaar? Aansluitend kun je een hapje eten en blijven kijken naar de talkshow 'De Wereld Is Vierkant'.

Prof. Cees Hamelink | College 'Ruziezoekers en Praatjesmakers'
Prof. Cees Hamelink | College 'Ruziezoekers en Praatjesmakers'

Tijd en locatie

10 mei 2024, 14:00 – 17:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

De inmiddels 82-jarige emeritus hoogleraar mensenrechten & internationale communicatie kent een indrukwekkende carrière. Hij schreef tientallen boeken, doceerde aan de Universiteit van Amsterdam en adviseerde voormalig VN secretaris-generaal Kofi Annan diverse malen. Hamelink is hoogleraar in ruste (emeritus), maar heeft nog een enorme drive. In de afgelopen drie jaar maakte hij dan ook meer dan 50 videocolumns voor blckbx.tv, waardoor hij de legendarische geuzennaam “De Blckbx Professor” kreeg toebedeeld. Prof. dr. Cees Hamelink is nog lang niet klaar en staat te popelen om jullie nog iets te leren en dat gaat hij doen op 10 mei aanstaande. 

Een college over 'Ruziezoekers en Praatjesmakers':

'Mensen zijn ruziezoekers. In gezinnen, op werkplekken en in de wereldpolitiek. Al die ruzies hebben vaak een fatale afloop  en conflicten tussen groepen kunnen zelfs tot genocidale oorlogen leiden.  Mensen zijn ook heel bekwame praatjesmakers.  Maar hoe goed communiceren wij eigenlijk? Waarom faalt communicatie tussen mensen zo vaak? Luisteren we wel naar elkaar?' aldus prof. dr. Cees Hamelink. 

Na zijn voordracht is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk na te praten aan de bar.

Diner en Talkshow kijken:

Na het college is er de gelegenheid om een hapje te eten en de mogelijkheid om gratis te blijven kijken naar het nieuwe programma ‘De Wereld Is Vierkant’, dat te zien zal zijn op www.blckbx.tv.

Planning van de dag:

14:00 inloop en kennismaking

14:30 aanvang college

16:00 einde college en aanvang vragenronde

16:30 einde vragenronde en tijd voor een drankje

17:00 einde sessie (voor mensen die niet kunnen blijven)

17:00 repetitie talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

18:00 diner (optioneel tegen betaling)

19:00 meekijken LIVE uitzending talkshow 'De Wereld Is Vierkant' als publiek

20:00 einde talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

21:30 deuren dicht en naar huis

Belangrijk! Het diner en de talkshow meekijken zijn OPTIONEEL. Als je hier gebruik van wilt maken, kies dan het juiste ticket.

Meekijken met de talkshow kost niks extra en wordt zeer gewaardeerd. Let op: je komt dan mogelijk wel in beeld!

Privacy disclaimer i.v.m. opnames:

Als je als publiek meekijkt naar de LIVE uitzending van de talkshow 'De Wereld Is Vierkant' kom je mogelijk goed zichtbaar in beeld op www.blckbx.tv waar dit programma wordt uitgezonden via de streamingdiensten Youtube en Rumble. We zullen namelijk meerdere malen aan het publiek vragen om hun mening te geven over een bepaalde stelling. Hierdoor onstaat een leuke interactie tussen de talkshowtafel (een etage hoger) en het aanwezige publiek, dat op het filmdoek de talkshow live meekijkt. Mocht je dus niet zichtbaar in beeld willen, dan is het geen goed idee om hierbij aanwezig te zijn.

Alle colleges worden gefilmd met twee camera's achterin de zaal. Hierdoor filmen we enkel achterhoofden en niemand in zijn of haar gezicht. Ook je stem zal niet duidelijk hoorbaar zijn, mocht je een vraag stellen aan de docent. Mocht je toch bezwaren hebben, geef dat dan aan bij de host van dienst. Je kunt dan een plek geheel achterin verkrijgen waar je niet in het kader zichtbaar kunt zijn. De opnames worden achter een betaalmuur "on demand" beschikbaar gesteld op ons eigen streamingplatform binnen de www.studioparadiso.tv omgeving.

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Deel dit evenement

bottom of page