top of page

Prof. Kees van der Pijl over het Oekraïne/Rusland-conflict | College

Op vrijdag 17 mei geeft prof. Kees van der Pijl een college in Studio Paradiso over de zorgelijke situatie rondom het Oekraïne/Rusland-conflict. Is er nog een uitweg? Aansluitend is er de gelegenheid om een hapje te eten en te blijven kijken naar 'De Wereld Is Vierkant'.

Prof. Kees van der Pijl over het Oekraïne/Rusland-conflict | College
Prof. Kees van der Pijl over het Oekraïne/Rusland-conflict | College

Tijd en locatie

17 mei 2024, 14:00 – 17:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

In 2007 waarschuwde de Russische president Poetin dat verder oprukken van de NAVO niet langer zou worden getolereerd. Het jaar daarop bood president Bush Jr Oekraïne en Georgië het lidmaatschap aan. Oorlog in Georgië, een coup in Kiev, burgeroorlog en Russische interventie volgden. Wat drijft de NAVO? Wat als het Oekraïense leger instort? Oud-hoogleraar Kees van der Pijl publiceerde hierover 'De tragedie van Oekraïne' met als subtitel 'Europa als opmarsgebied van de oorlog tegen Rusland', op basis van een studie die al eerder in een aantal talen uitkwam. In zijn lange carrière aan de universiteiten van Amsterdam en Sussex publiceerde hij meer dan twintig boeken en werd zijn werk bekroond met de Deutscher Memorial Prize. Zijn boek 'Pandemie van de Angst' uit 2021 is meerdere malen herdrukt en eveneens in een aantal talen vertaald.

Diner en Talkshow kijken:

Na het college is er de gelegenheid om een hapje te eten en de mogelijkheid om gratis te blijven kijken naar het nieuwe programma ‘De Wereld Is Vierkant’, dat te zien zal zijn op www.blckbx.tv.

Planning van de dag:

14:00 inloop en kennismaking

14:30 aanvang college

16:00 einde college en aanvang vragenronde

16:30 einde vragenronde en tijd voor een drankje

17:00 einde sessie (voor mensen die niet kunnen blijven)

17:00 repetitie talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

18:00 diner (optioneel tegen betaling)

19:00 meekijken LIVE uitzending talkshow 'De Wereld Is Vierkant' als publiek

20:00 einde talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

21:30 deuren dicht en naar huis

Belangrijk! Het diner en de talkshow meekijken zijn OPTIONEEL. Als je hier gebruik van wilt maken, kies dan het juiste ticket.

Meekijken met de talkshow kost niks extra en wordt zeer gewaardeerd. Let op: je komt dan mogelijk wel in beeld!

Privacy disclaimer i.v.m. opnames:

Als je als publiek meekijkt naar de LIVE uitzending van de talkshow 'De Wereld Is Vierkant' kom je mogelijk goed zichtbaar in beeld op www.blckbx.tv waar dit programma wordt uitgezonden via de streamingdiensten Youtube en Rumble. We zullen namelijk meerdere malen aan het publiek vragen om hun mening te geven over een bepaalde stelling. Hierdoor onstaat een leuke interactie tussen de talkshowtafel (een etage hoger) en het aanwezige publiek, dat op het filmdoek de talkshow live meekijkt. Mocht je dus niet zichtbaar in beeld willen, dan is het geen goed idee om hierbij aanwezig te zijn.

Alle colleges worden gefilmd met twee camera's achterin de zaal. Hierdoor filmen we enkel achterhoofden en niemand in zijn of haar gezicht. Ook je stem zal niet duidelijk hoorbaar zijn, mocht je een vraag stellen aan de docent. Mocht je toch bezwaren hebben, geef dat dan aan bij de host van dienst. Je kunt dan een plek geheel achterin verkrijgen waar je niet in het kader zichtbaar kunt zijn. De opnames worden achter een betaalmuur "on demand" beschikbaar gesteld op ons eigen streamingplatform binnen de www.studioparadiso.tv omgeving.

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Deel dit evenement

bottom of page