top of page

Prof. Mattias Desmet | College | De Kunst van Vrijmoedig blijven spreken

Wie beheerst de kunst van het vrijmoedig spreken nog in deze wereld van propaganda? Het lijkt een eenvoudige opgave maar in de praktijk worstelt vrijwel iedereen ermee...zelfcensuur, aldus klinisch psycholoog prof. dr. Mattias Desmet, die jullie graag een aantal hedendaagse voorbeelden voorschoteld.

Prof. Mattias Desmet | College | De Kunst van Vrijmoedig blijven spreken
Prof. Mattias Desmet | College | De Kunst van Vrijmoedig blijven spreken

Tijd en locatie

23 aug 2024, 13:00 – 16:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Mattias Desmet (1976) is professor klinische psychologie verbonden aan de Vakgroep Psychoanalyse en Raadplegingspsychologie van de Universiteit Gent. Hij heeft een doctoraat in de psychologie en een masteropleiding in de statistiek. Zijn specialisatie is psychoanalyse.

Tijdens de coronacrisis sprak Desmet zich uit tegen de maatregelen, die hij uitlegde als een stap op weg naar totalitarisme, in navolging op zijn boek 'De Psychologie van het Totalitarisme' dat gestoeld is op het mechanisme van massavorming. Internationaal maakte hij furore door aan te schuiven bij oa. de Amerikaanse (voormalig Fox) journalist Tucker Carlson en bij Alex Jones. Desmet kwam op de Universiteit Gent onder vuur te liggen. De rector stelde een onderzoek naar hem in en hij mocht enkel nog doceren onder toezicht van een collega. Als er iemand de proef heeft doorstaan om vrijmoedig te blijven spreken, ondanks alle druk van buitenaf, is het Desmet wel. Niet alleen een academicus dus, maar een ervaringsdeskundige van weleer. Na zijn voordracht is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en gezamenlijk na te praten aan de bar.

Diner en Talkshow kijken:

Na het college is er de gelegenheid om een hapje te eten en te blijven kijken naar "De Wereld Is Vierkant", dat te zien zal zijn op www.blckbx.tv.

Planning van de dag:

13:00 inloop en kennismaking

13:30 aanvang college

15:00 einde college en aanvang vragenronde

15:30 einde vragenronde en tijd voor een drankje

16:00 aanvang opnames talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

17:00 einde opnames talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

18:00 diner (optioneel tegen betaling)

21:00 deuren dicht en naar huis

Belangrijk! Het diner en de talkshow meekijken zijn OPTIONEEL. Als je hier gebruik van wilt maken, kies dan het juiste ticket.

Meekijken met de talkshow kost niks extra en wordt zeer gewaardeerd. 

Privacy disclaimer i.v.m. opnames:

Alle colleges worden gefilmd met twee camera's achterin de zaal. Hierdoor filmen we enkel achterhoofden en niemand in zijn of haar gezicht. Ook je stem zal niet duidelijk hoorbaar zijn, mocht je een vraag stellen aan de docent. Mocht je toch bezwaren hebben, geef dat dan aan bij de host van dienst. Je kunt dan een plek geheel achterin verkrijgen waar je niet in het kader zichtbaar kunt zijn. De opnames worden achter een betaalmuur "on demand" beschikbaar gesteld op ons eigen streamingplatform binnen de www.studioparadiso.tv omgeving.

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Tickets

 • College Mattias Desmet

  Van € 60,00 tot € 75,00
  • € 60,00
   Btw: BTW laag inbegrepen
  • € 75,00
   Btw: BTW laag inbegrepen
  • € 75,00
   Btw: BTW laag inbegrepen

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page