top of page

Prof. Paul Cliteur | College

Rechtsfilosoof prof. Paul Cliteur zal 24 mei een college geven over de vrijheid van expressie en de beperkingen daarvan. Daarbij zal hij ingaan op de geschiedenis van de vrijheid van expressie en op de wijze waarop die vrijheid is uitgelegd in de rechtspraak. Voor meer info klik op 'Tickets kopen'.

Prof. Paul Cliteur | College
Prof. Paul Cliteur | College

Tijd en locatie

24 mei 2024, 14:00 – 17:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

In 1976 werd in de Handyside-zaak bepaald dat vrijheid van expressie er ook is voor opvattingen die schokken, verontrusten en aanstoot geven. Maar in 1994, in de zaak Otto Preminger v. Austria, werd gewezen op noodzakelijke beperkingen in verband met het handhaven van de religieuze vrede. In 2015 werd met het uitmoorden van de redactie van Charlie Hebdo door twee jihadisten duidelijk hoe belangrijk die religieuze vrede is. Sindsdien is de vrijheid van expressie (inclusief de vrijheid om vrijmoedig te spreken, schrijven en tekenen over God) alleen maar verder in het gedrang gekomen door de jihadisten die hebben gezworen die te vernietigen.  

Corona heeft ons met een nieuw probleem geconfronteerd. Toen bleken ook onze eigen overheden bereid talloze dissidenten te censureren. De overheid ging zich richten op het onderdrukken van de vrijheid van expressie aan universiteiten en andere kenniscentra. Er ontstond een soort 'overheidswetenschap' die een dodelijke bedreiging is voor de vrije wetenschap. Rechtsfilosoof prof. Paul Cliteur neemt je mee in de wereld van de vrijheid van expressie en de beperkingen daarvan. Daarbij zal hij ingaan op de geschiedenis van de vrijheid van expressie en op de wijze waarop die vrijheid is uitgelegd in de rechtspraak. 

Diner en Talkshow kijken:

Na het college is er de gelegenheid om een hapje te eten en de mogelijkheid om gratis te blijven kijken naar het nieuwe programma ‘De Wereld Is Vierkant’, dat te zien zal zijn op www.blckbx.tv.

Planning van de dag:

14:00 inloop en kennismaking

14:30 aanvang college

16:00 einde college en aanvang vragenronde

16:30 einde vragenronde en tijd voor een drankje

17:00 einde sessie (voor mensen die niet kunnen blijven)

17:00 repetitie talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

18:00 diner (optioneel tegen betaling)

19:00 meekijken LIVE uitzending talkshow 'De Wereld Is Vierkant' als publiek

20:00 einde talkshow 'De Wereld Is Vierkant'

21:30 deuren dicht en naar huis

Belangrijk! Het diner en de talkshow meekijken zijn OPTIONEEL. Als je hier gebruik van wilt maken, kies dan het juiste ticket.

Meekijken met de talkshow kost niks extra en wordt zeer gewaardeerd. Let op: je komt dan mogelijk wel in beeld!

Privacy disclaimer i.v.m. opnames:

Als je als publiek meekijkt naar de LIVE uitzending van de talkshow 'De Wereld Is Vierkant' kom je mogelijk goed zichtbaar in beeld op www.blckbx.tv waar dit programma wordt uitgezonden via de streamingdiensten Youtube en Rumble. We zullen namelijk meerdere malen aan het publiek vragen om hun mening te geven over een bepaalde stelling. Hierdoor onstaat een leuke interactie tussen de talkshowtafel (een etage hoger) en het aanwezige publiek, dat op het filmdoek de talkshow live meekijkt. Mocht je dus niet zichtbaar in beeld willen, dan is het geen goed idee om hierbij aanwezig te zijn.

Alle colleges worden gefilmd met twee camera's achterin de zaal. Hierdoor filmen we enkel achterhoofden en niemand in zijn of haar gezicht. Ook je stem zal niet duidelijk hoorbaar zijn, mocht je een vraag stellen aan de docent. Mocht je toch bezwaren hebben, geef dat dan aan bij de host van dienst. Je kunt dan een plek geheel achterin verkrijgen waar je niet in het kader zichtbaar kunt zijn. De opnames worden achter een betaalmuur "on demand" beschikbaar gesteld op ons eigen streamingplatform binnen de www.studioparadiso.tv omgeving.

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Deel dit evenement

bottom of page