top of page

Raisa Blommestijn goes "Eye in the Sky" | filmavond, talk, meet & greet #2

In herhaling vanwege de grote vraag! De blockbuster "Eye in the Sky" in combinatie met rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. Waarom ze deze film koos is evident. Zorg dat je erbij bent en werp samen met Raisa een blik in de toekomst van toenemende surveillance.

Raisa Blommestijn goes "Eye in the Sky" | filmavond, talk, meet & greet #2
Raisa Blommestijn goes "Eye in the Sky" | filmavond, talk, meet & greet #2

Tijd en locatie

05 jul 2024, 19:00 – 23:30

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Raisa Blommestijn is inmiddels een fenomeen. Dat bleek op 15 juni jl. wel toen de filmzaak ramvol zat en de mensen zelfs op barkrukken erbij wilde zijn. Kortom, het was een succes en we hebben veel mensen moeten teleurstellen die geen kaartje konde bemachtigen. En daarom doen we het gewoon nog eens. Raisa & Eye in the Sky!

Over Raisa...

De rechtsfilosoof en mensenrechtenactivist toonde vanaf het eerste uur haar rechte rug tijdens de coronacrisis, die vooral een "maatregelencrisis" bleek te zijn. Raisa werd als controversieel beschouwd in Nederland en door velen zelfs gecanceld. Maar bij blckbx deden we daar niet aan mee. Iedereen kiest zijn of haar eigen pad. Iedereen kiest zijn of haar eigen woorden. Zolang dat binnen de kaders van de wet gebeurt, verdient iedereen een stem. Bij ons krijgt Raisa die stem nog steeds en daarom serveert ze deze avond een film die ons iets leert. 

Eye in the Sky toont een wereld die militair gezien al bestaat, maar nog niet zo ver is doorontwikkeld. Maar hoe lang zal dat nog duren? En wat is het moment dat deze militaire technologieën worden toegepast op burgers door overheden? En in hoeverre gebeurt dat niet al? Bekijk deze bijzondere film uit 2015 samen met Raisa en praat mee over de wereld van nu en de toekomst, onder het genot van een hapje en een drankje.

Planning van de avond:

19:00 inloop en kennismaking

19:45 vertoning van de film (50 minuten van de totale film 100 minuten)

20:35 toiletpauze en tijd voor een drankje aan de bar

20:45 aanvang deel 2 (50 minuten resterend)

21:35 einde film en pauze

22:00 aanvang napraten over de film 

22:30 einde napraten en tijd voor gezelligheid aan de bar

23:30 deuren dicht

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Deel dit evenement

bottom of page