top of page

Russische film met Oekraïense Christina Boukova

Dertig jaar geleden vertrok Christina Boukova uit Odessa, Oekraïne, dat toen nog deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Perestrojka gaf haar een nieuwe identiteit: Oekraïner. Maar ze voelt zich nog altijd Russin. Vanavond toont ze de Russische filmklassieker 'Come and See'.

Russische film met Oekraïense Christina Boukova
Russische film met Oekraïense Christina Boukova

Tijd en locatie

22 mei 2024, 19:00 – 23:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

'This is war a Hollywood could never portay it' is de subtitel van de roemruchte Russische film 'Come and See', geregisseerd door Elem Klimov.

Sinds de oorlog tussen Oekraïne en Rusland is ontketend, is alles wat Russisch is verboden, verbannen of verkeerd. Zelfs kunst, literatuur, muziek en film zijn besmet geraakt en dat terwijl Rusland een rijke culturele traditie kent die apolitiek is. Vanavond toont de Oekraïense Christina Boukova de Russische filmklassieker. Een heftige film 'Come and See', die prijzen heeft gewonnen en waarbij Vladimir Poetin de uitreiking deed. Dertig jaar geleden vertrok Christina Boukova uit Odessa (Oekraïne) dat toen nog deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Perestrojka gaf haar een nieuwe identiteit, Oekraïner. Maar ze voelt zich nog altijd Russin. 

Planning van de avond:

19:00 inloop en kennismaking

19:30 vertoning van de film (ca. 2,5 uur)

22:00 toiletpauze en tijd voor een drankje aan de bar

22:15 filosoferen over de film

22:45 tijd voor een drankje aan de bar

23:00 deuren dicht

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement tegen betaling (pin of contant) drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

Deel dit evenement

bottom of page