top of page

Van wurggreep naar Vrijheid | mr. Eveline van Dongen | Lezing

Interactieve lezing Van wurggreep naar vrijheid N.a.v het boek ‘De kus van de baarmoeder’

Van wurggreep naar Vrijheid | mr. Eveline van Dongen | Lezing
Van wurggreep naar Vrijheid | mr. Eveline van Dongen | Lezing

Tijd en locatie

09 jul 2024, 19:00 – 22:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

Lange tijd werd de terugkeer van de vrouwelijke energie bejubeld, maar nu de nadruk vooral op heling en innerlijk werk is komen te liggen, zijn velen terecht gekomen in de valkuil van het spirituele veld en zie je vooral weer een tegenbeweging ontstaan. Het is als de klepel van een klok die continu van het ene uiterste naar het andere uitslaat. Men zet er echter de tijd niet mee stil en blijft vastzitten in de wereld van dualiteit.

De wurggreep die ons vasthoudt in de matrix ontstaat door onze eigen gedachtegang.

Vrouwelijk energie is namelijk zoveel meer. Het is onze levensader, ons innerlijk vuur, onze seksuele levensenergie en vooral ons geluksgevoel. Met name door het stofje oxytocine. Een tekort zorgt voor het moeilijker aangaan van verbindingen, voor een belemmering van het oervertrouwen en voor een stagnering van de flow van levensenergie.

Juist nu angst, wantrouwen en verdeeldheid onze aandacht afleiden van de weg vooruit, leren de processen in het vrouwelijk lichaam rondom de baarmoeder ons welk proces er zich in de wereld afspeelt. Het is namelijk altijd: zo binnen, zo buiten, én zo boven, zo onder. De ontbrekende factor vinden we dan ook in ons bekken.

‘The only way out, is in’ gaat over nee zeggen en ja doen.

Het gaat over vrijbreken door jezelf te bevrijden van hetgeen jou vanbinnen tegenhoudt en dan in actie komen. Zodat je ook daadwerkelijk in het leven het licht gaat belichamen. Opstijgen kan altijd nog, het leven gebeurt echter hier. En je bent hier vooral om te genieten, om joy te ervaren en om samen een wonderlijke wereld te creëren.

Helaas zitten velen gevangen in de wurggreep van angst en schuld en speelt met name de focus op het stresshormoon cortisol een belangrijke rol in deze strijd om ons bewustzijn. Want zowel regulier als alternatief wordt de stress misschien wel ver-licht, het aspect van levensvreugde is nog altijd een ondergeschoven kindje.

Onze ziel zit gevangen in een vicieuze cirkel, of beter gezegd een lemniscaat.

Het geheim in ons bekken zullen we pas gaan ontdekken als het vrouwelijk zich veilig voelt in de mannelijke omhelzing. Pas wanneer zij zich gedragen voelt, zal haar innerlijke innerlijk vuur zich met een speelsheid oprichten om alles te verbranden dat haar niet meer dient, terwijl zij dansend de aarde bevrucht en de hemel verlicht.

Velen dromen weg bij de gedachte aan de nieuwe wereld die geboren wordt, maar vergeten zelf door dit geboorteproces te gaan. Onbewust blijven ze hangen in de dualiteit, in angst en verdeeldheid. Door hun eigen gedachtegang wordt de wurggreep dan ook enkel strakker aangetrokken.

Wat is er nodig om uit deze wurggreep van het narcisme te stappen?

Oxytocine zorgt voor joy en tegelijkertijd heeft het als bijkomend voordeel dat er een rimpel effect ontstaat, waardoor het als een katalysator zal werken voor jouw elektromagnetisch veld. Want ‘Wat je aandacht geeft groeit’ en ‘Je trekt aan wat je uitstraalt’ zijn wel degelijk wetmatigheden die bepalen in welke mate jouw hart jouw wereld kleurt. Letterlijk en figuurlijk. De 5dedimensie waar we in ons hart naar verlangen, is dan ook slechts één keuze bij ons vandaan.

Je bent wat je gelooft en wat je gelooft bepaalt jouw werkelijkheid.

Wie ben je, wie wil je zijn en in welke realiteit wil jij leven?

De keuze is aan jou: Ga jij voor gelijk of geluk?

Tickets

  • Van wurggreep naar vrijheid

    • € 25,00
      Btw: BTW laag inbegrepen

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page