top of page

Het Emotionele DNA
met Professor Pierre Capel
(8 delige cursus)

Gevoelens bestaan niet, maar ontstaan. Wanneer we het over onze gevoelens hebben, kunnen we ze meestal precies omschrijven. Maar hoe ze ontstaan, waar ze vandaan komen en, nog belangrijker, wat ze allemaal met ons doen, weten we vaak niet. Ze dwarrelen als een soort mist door ons hele lijf. In deze 8-delige cursus gids hoogleraar Pierre Capel je door de wondere wereld van de  gevoelens die verbonden blijken te zijn aan keiharde biochemie. Zij zijn niet alleen van invloed op het ontstaan en verloop van ziekten, maar ook bepalend voor de gezondheid en zelfs onze levensduur. Pierre Capel legt aan de hand van uitgebreide studies op verbluffend heldere wijze uit hoe gevoelens onze gezondheid aansturen én hoe we dit kunnen beïnvloeden, waarmee we zelf onze levenskwaliteit kunnen verbeteren. In onze cultuur denken we dat we voornamelijk rationele wezens zijn, maar is dat wel zo? Positieve en negatieve gevoelens hebben een onvoorstelbaar sterke werking op het ontstaan en verloop van allerlei ziekten, zoals onvruchtbaarheid, aderverkalking, depressie, tumoren, diabetes etc., maar ook bij symptomen als pijn en angst. Sport, yoga en meditatie kunnen hierbij een enorme positieve verandering teweeg brengen. In de geneeskunde zijn de laatste eeuw ziekteprocessen steeds beter in kaart gebracht. Het resultaat is fantastisch, complexe moleculen zijn ontrafeld en de meest geavanceerde metingen kunnen worden gedaan. Maar omdat gevoelens wel reëel maar niet materieel zijn, vallen ze snel buiten een moleculaire aanpak waardoor hun invloed op het ontstaan en verloop van ziekten onderschat wordt. Nu de moleculair biologische werking van gevoelens steeds duidelijker wordt, hoeft een patiënt niet langer alleen maar gezien te worden als lichaam, maar wordt hij weer een compleet persoon.

 

Over Pierre Capel

Pierre Capel is emeritus hoogleraar experimentele immunologie. Naast fundamenteel en moleculair biologisch onderzoek op het gebied van immunologie, heeft hij gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe therapieën en inzichten op het gebied van transplantatie en immuun therapieën bij kanker. Daarnaast bestudeerde hij hoe psychische gesteldheid het gebruik van ons DNA zodanig beïnvloedt, dat het kan leiden tot ernstige lichamelijke klachten en schreef hierover het boek ‘Het Emotionele DNA’ Vanuit zijn brede interesse is hij altijd gefascineerd geweest door quantummechanica, en hoe deze wetenschap toegang verschaft tot een holistisch beeld van het universum. ‘Waar is de wind als het niet waait? Is de titel van het boek dat Capel schreef over quantummechanica en waar hij ook een 6-delige cursus over geeft in Studio Paradiso vanaf maandagavond 3 juni.

Prijs: € 320,- voor 8 modules.

De modules zijn niet los af te nemen omdat kennis uit de voorgaande module cruciaal is om de volgende module te kunnen volgen.

 

Data: woensdagavonden

• 8 mei

• 15 mei

• 5 juni

• 12 juni

• 19 juni

• 26 juni

• 3 juli

• 10 juli

 

Tijdstip: aanvang 19 uur. Einde 22 uur

bottom of page