top of page

KIVA | Docu & Talk met Wisdom Keeper Carola Esparza en filmmaker Marijke Kodden

Na tal van uitverkochte vertoningen vertonen we deze indrukwekkende documentaire nu bij Studio Paradiso. Marijke Kodden's film brengt een hoopvolle boodschap van inheemse Wisdom Keepers wereldwijd. De filmmaakster en Wisdom Keeper Carola Esparza uit Chili zullen hun verhaal delen.

KIVA | Docu & Talk met Wisdom Keeper Carola Esparza en filmmaker Marijke Kodden
KIVA | Docu & Talk met Wisdom Keeper Carola Esparza en filmmaker Marijke Kodden

Tijd en locatie

18 jul 2024, 19:00 – 23:00

Edam, Nijverheidstraat 7b, 1135 GE Edam, Nederland

Info

In deze huidige wereld van chaos en grote verdeeldheid, is er een grote behoefte aan een ander perspectief, dat van harmonie en herverbinding. Deze KIVA-documentaire vertolkt de essentiële en hoopvolle boodschap van inheemse Wisdom Keepers uit de gehele wereld, die samenkomen bij KIVA-gatherings voor vrede, gelijkheid en herverbinding met de aarde én elkaar!

‘De inheemse volkeren, the 'Original Peoples' zijn het contact met de natuur nooit verloren en zijn bij uitstek degenen die ons kunnen inspireren, hoe een meer verbonden en duurzame manier van leven te creëren’, zegt filmmaker en fotograaf Marijke Kodden. Zij kreeg - als een van de eersten en weinigen - toestemming om de unieke KIVA-gatherings in Mexico, India, Nederland en Duitsland vast te leggen, waar leiders van inheemse volkeren van alle continenten samenkomen.  Samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven maakte zij - na 4 jaar filmen - deze indrukwekkende documentaire. Het is er een prachtig document dat gezien mag worden. Dat gezien misschien wel gezien "moet" worden en zo geschiedde! De film gaat als een succesvol lopend ‘KIVA-vuur’ door Nederland langs filmtheaters en organisaties met daarbij de aanwezigheid van Wisdom Keepers en andere gastsprekers. Het is de essentiele en hoopvolle boodschap van de inheemse volkeren, die handvaten biedt en de kijker inspireert tot actie om de balans en verbinding te herstellen: met de aarde, maar ook met elkaar! Naast de vertoning van de unieke documentaire zal er ook voldoende ruimte zijn om kennis te maken met Marijke zelf. Wat dreef haar en wat heeft het haar gebracht. Vanwaar deze missie? Maar ook Wisdom Keeper Carola Esparza is erbij. De inheemse Wijsheidsdrager uit Chili is in Nederland en zal graag met alle aanwezigen dieper ingaan op de taak die voor ons ligt.

BEKIJK HIER DE PROMO

Planning van de avond:

19:00 inloop en kennismaking met elkaar

19:30 voorwoord documentairemaker Marijke Kodden

19:45 aanvang van de film (60 minuten)

20:45 einde film en pauze (15 minuten)

21:00 einde pauze en aanvang "Vraag & Antwoord" met documentairemaker Marijke Kodden en"Wisdom Keeper" Carola Esparza

22:30 einde "Vraag & Antwoord" en tijd voor gezelligheid aan de bar

23:00 deuren dicht

Hapjes en drankjes:

Ons filmtheater beschikt over een kleine, maar gezellige bar waar gedurende het hele evenement drankjes en hapjes kunnen worden besteld. Er is zowaar een popcornmachine dus de filmbeleving is daardoor helemaal compleet.

Parkeren:

Parkeren is gratis en er is volop ruimte op het industrieterrein rondom Studio Paradiso. Zorg wel dat je geen in- en uitritten blokkeert van bedrijven.

BEKIJK HIER DE PROMO

Deel dit evenement

bottom of page